Студія Театру на Жуках взяла участь у зйомках кінофільму «За вікном: Українські історії»

Студія Театру на Жуках знялася у харківському епізоді повнометражного кінофільму «За вікном: Українські історії», що створюється кінокомпанією «Фан Філмз» за підтримки Українського Культурного Фонду.

Проект знімається повністю за допомогою дрону через вікна квартир та інших приміщень, всередині яких актори розігрують сцени по 8-10 хвилин. Такий унікальний художній прийом дозволяє створити ефект «підглядання» за життям українців.

Проект буде знято у 12 містах України, при тому сценаристи, режисери та актори мають бути представниками саме цих міст. Таким чином, за задумом продюсера фільму Володимира Нагорного, багато коротких історій складуться у барвисту картину, де кожне місто зможе проявити власну індивідуальність.

За словами продюсера, на відміну від його початкового проекту «За вікном: Карантин-серіал», поточний проект реалізується за підтримки УКФ, що дозволило  зібрати професійну знімальну групу та залучити талановитих театральних режисерів і сценаристів. Зокрема, Одесу, наприклад, представлятиме група театру «Маски» з Георгієм Делієвим, а Київ – «кавеківська» група «Жіночого кварталу».

Харків, від якого відібрано сценарій Ольги Тернової «Одна», представляє у фільмі Театр на Жуках.

Сценаристка та режисерка «Жуків» зазначила, що участь у такому значному кінопроекті – дуже цікава і цінна практика для всіх учасників колективу, оскільки дає можливість отримати новий досвід і відчути різницю акторського існування на сцені та перед камерою.

Як повідомлялося, кінокомпанія «Фан Філмз» оголосила конкурс сценарних ідей, які б найкраще презентували те чи інше місто України; від Харкова було подано понад 10 заявок, з яких відібрано сценарій О.Тернової «Одна». За сюжетом, в гості до головної героїні збираються друзі, розпочинається звичайна, здавалося б, вечірка, аж поки не з’ясовується, що все це відбувається лише у свідомості героїні. За задумом О.Тернової, така історія дотична сьогоденню, коли люди, що опинилися за зачиненими дверима під час пандемії, ледь не божеволіють від нових вимушених умов життя.