У Харкові пройшла перша частина німецько-українського проєкту «Між двох стільців»

 У Харкові стартував німецько-український соціокультурний проєкт під умовною назвою «Між двох стільців», націлений на діалог і зближення молоді двох країн.

Основне завдання проєкту – дати можливість громадянам України та Німеччини спільно подивитися на історичні події недавнього минулого, обмінятися поглядами на сучасність, зокрема через призму театру, познайомитися з новою для себе країною, а також побачити власну країну іншими очима.

4-6 листопада студенти та школярі з України та Німеччини відвідали в Харкові Меморіал Слави та Меморіал жертвам тоталітаризму.  Аналогічно плануються відвідини меморіалу Дахау під Мюнхеном і дискусійний круглий стіл, під час якого йтиметься про бачення молодими людьми майбутнього Німеччини, України та Європи в цілому.  Важливою складовою частиною також є культурний обмін, в рамках якого учасники проєкту – мюнхенський театр InterArt і харківський Театр на Жуках – обміняються взаємними виступами та майстер-класами.

Друга частина проєкту пройде в Мюнхені на початку грудня, в ній візьмуть участь студенти ХНУ ім. Каразіна, а також учні кількох харківських шкіл.

Проєкт ініційований мюнхенським культурним центром Gorod і підтриманий фондом EVZ.