Грузинський колектив проведе в Харкові майстер-класи з національного танцю

Танцювальний колектив «Елва» з Тбілісі прибув до Харкова, щоб провести серію майстер-класів за національною грузинському танцу.

«Ми дуже давно чекали цього приїзду і щасливі, що нарешті вдалося втілити нашу мрію», – сказав продюсер Театр на Жуках Дмитро Терновий.

«Жуки» познайомилися з грузинським колективом на театральних фестивалях в Чехії, де кілька разів брали участь в їх майстер-класах.

«Ми дуже полюбили цих хлопців, вони дивовижні люди, чудові танцюристи і педагоги, і ми вже кілька років намагалися організувати їх тренінги в Харкові.  Планували подібний проєкт ще навесні 2014 року, але це були якраз ті дні, коли в Харкові сепаратисти захоплювали обладміністрацію, і ми змушені були скасувати приїзд грузинів, бо неможливо було гарантувати їхню безпеку», – сказав Д.Терновой.

Тепер проєкт став можливий завдяки німецькій програмі DAAD, яка підтримує різні навчальні програми та обміни в Україні

Заняття будуть організовані в першу чергу для студентів харківських театральних вишів – Харківського національного університету мистецтв ім. Котляревського і Харківської державної академії культури.

«Цей проєкт – частина нашої довгострокової програми «Театральне вікно до Європи», яку ми почали в 2011 році.  Програма орієнтована саме на студентів театральних вишів України і націлена на те, щоб познайомити їх на практиці з різноманітними сучасними театральними культурами та школами, існуючими в Європі», – сказав Д.Терновой.

Він повідомив також, що в найближчий час в рамках програми «Театральне вікно до Європи» відбудуться ще кілька подій, які отримали грантову підтримку європейських інституцій: тренінги британського режисера Томмі Лексена з документального театру, а також спільні заняття німецького режисера Андре Ерлена та композитора й співачки Мар’яни Садовської з музичного театру.

Раніше в рамках програми «Театральне вікно до Європи» Жуки організовували приїзди в Україну з тренінгами польських театрів «Крик» (школа Гротовського) і «Брама» (школа Станєвскі), французьких акторів Марка Жаке і Жиля Совестра (комедія Дель Арте).  У різних проєктах «Вікна до Європи» задіяні театральні виші та коледжі Харкова, Києва, Миколаєва, Львова, Дніпра.

Камерний танцювальний ансамбль Elva був створений в Тбілісі в 2010 році і націлений на підтримку різних соціальних і освітніх проєктів, популяризацію грузинської культури в світі.  Є постійним учасником різних міжнародних проєктів, зокрема європейської програми EVS «Молодь в дії».  Має великий досвід проведення майстер-класів та тренінгів по грузинському танцю на фестивалях в Чехії, Польщі, Іспанії, Греції, Норвегії та ін.

Програма занять по грузинському танцю в Харкові

На театральному відділенні Харківського національного університету мистецтв ім.Котляревского (вул. Чернишевська, 79)

10 вересня 12.30 – 14.30 (танцзал на 1 пов. Або зал на 5 пов.)

11 вересня 12.30 – 14.30 (танцзал на 1 пов. Або зал на 5 пов.)

На факультеті театрального мистецтва Харківської державної академії культури (вул. Червоножовтнева, 1)

10 вересня 16.30 – 18.30 (ауд. 24)

11 вересня 16.30 – 18.30 (ауд. 24)