У Театрі на Жуках виходить нова вистава – «Ex Nihil»

Нова робота – перший перфоменс «Жуків», в основі якого немає літературного матеріалу

«Ex Nihil – результат колективної творчості всіх учасників, це нова для нас форма і новий жанр», – зазначила художній керівник театру, режисер Ольга Тернова.

«Вперше ми практично не даємо ніяких пояснень до вистави, – підкреслила вона. – Розраховуючи, що глядач зможе довіритися нам так само, як ми довіряємо йому, говорячі про потаємні та близькі для нас речі максимально чесою мовою, без зайвих слів і пояснень.

Назва вистави, за її словами, відображає суть підходу до роботи, коли дія має космічний початок, який у багатьох культурах формулювався як божественне «ніщо». («Ex Nihil» у буквальному перекладі з латини означає «з нічого»).

Ex Nihil «Це те, у чого немає назви, але що є першопричиною всього сущого. Тільки зіткнувшися з ним, ми можемо зупинити потік думок, справ, подій свого життя і усвідомити себе і світ, який ми вибудовуємо навколо, усвідомити, що ми відчуваємо, що нами рухає », – говорить О. Тернова.

Разом з тим, вистава не перетворюється на філософське дослідження, а лише пропонує глядачеві, так би мовити, спільну медитацію, яка може допомогти кожному «зануритися у свій світ переживань».

«На мій погляд, робота вийшла тонкою, світлою, зворушливою​​. Інколи ми переживаємо деяке напруження, часом доходимо до високого рівня трагізму, часом ми кепкуємо з власних почуттів. Але все це пов’язується в єдиний потік, безперервний, як наше життя », – додала режисер.

Прем’єрні покази Ex Nihil відбудуться 24, 25 і 26 травня. Традиційно всі місця на ці вистави вже заброньовані.